Unelmaa rakentamassa.

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Etenee, etenee

Sisätilojen maalaus

Valitsimme sisätiloihin valkoisen maalin kaikkialle, muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta. Värisävyksi valkoiselle valittiin F497 (paperi). Myös katto rapattiin meillä valkoiseksi. Sekä keittiön että kodinhoitohuoneen kaapistojen taakse tuleviin seiniin valitsin tumman harmaan (sävykoodi:1946) sävyn. Tätä on myös makuuhuoneen väliseinässä. Tärkeää oli, ettei se vietä ruskeaan ja sävynä se olisi mahdollisimman harmaa. Pukeutumishuoneeseeni valitsin puolestaan tapetin ja se onkin talossamme ainoa tapettiseinä. Tapetissa on harmaan eri sävyisiä pystyraitoja. Työhuoneeseen teen itse efektipinnoitteen Suomen Betonileimasimen kautta tilatusta Cameleo efektipinnoitteesta: 


Aluksi ajattelin tehdä tuon yhden isoimman seinän mikrosementillä, mutta en löytänyt valikoimasta tarpeeksi harmaata sävyä, ne kaikki viettivät jotenkin ruskeaan. Cameleon efektipinnoitteesta puolestaan löysin ihan betonisen harmaan ilman värisävyjä (base) ja samalla saan luotua, sillä karhean betonisen pinnan seinään.

Maalausurakoitsijana meillä toimi Tasoitus ja Maalaus Viillos Ay. Voin suositella heitä kaikille, työnjälki seinien ja katon rappauksen osalta oli ensiluokkaista. Maalaus valmistui meillä kaksi viikkoa sitten. Ohessa linkki heidän kotisivuilleen:

















Pakko saada jo vähän pihaa valmiiksi <3

Halusin saada tuon autotallin takaosan eli tonttimme oikean reunan jollakin tapaa valmiiksi. Se on naapurillekin valmiimman näköinen ja pääsin testaamaan, että miellyttääkö tuo musta kuorikate omaa silmää. Ja kyllähän se kivalta näyttää. Tuosta puuttuu toki vielä kahdet portaat ja reunakiviä kukkapenkkien osalta, mutta nätti siitä tulee. Mukavan karu ja siisti samaan aikaan. 

Taimina käytin kääpiövuorimäntyjä ja kääpiösinikatajia. Laitoimme rinteeseen kuorikatteen alle mustan peitekankaan.

Tuo kivien asettelu ei ollut mieluista puuhaa, monta tuntia hurahti kivien etsimiseen, kuskaamiseen, pesemiseen ja asettelemiseen, mutta oli se vaivan väärti. Kiviä meidän tontilla riittää! Tuon kokonaisuuden jälkeen tulee tosiaan molemmille sivuille kukkapenkit ja kiviportaat naapurin puolelle ja joelle päin rinteeseen tulee tummaa kalliomursketta. Ihanat terijoen salavat olivatkin tuossa rajalla jo valmiina.







Laatoitustyöt

Vaadimme laatoitustyön osalta priimaa ja sitä saimme. Meillä on erittäin pätevä laattamies Remonttikolmikolta. Tämä on myös tuttu firma meille ennestäänkin ja voimme suositella firmaa ilomielin kaikille. Vaikka Ainoakodin kanssa ei ole Design-talon puolesta menneet kaikki asiat nappiin niin ainakin hankitut aliurakoitsijat ovat olleet erittain hyviä ja työn jälki laadukasta. Meille oli toki alussa tulossa virolainen laattamies, mutta pyysimme vaihtamaan kyseisen toimijan, koska hän ei suostunut asentamaan kuin 10x10-laattoja ja toimi muutenkin epäpätevästi. Toivottavasti Ainoakoti/Design-talo jatkossa käyttää Jyväskylässä Remonttikolmikon palveluksia, jotta kaikki muutkin saavat laadukkaan laatoittajan ja ilman erillistä vääntöä :)


Valitsimme kylpyhuoneen ja isomman wc:n seinille isoa mattavalkoista kulmikasta seinälaattaa. Matta sen vuoksi, ettei siinä näy roiskejäljet, kuten kiiltävässä näkyisi. Pienemmän vessan seinille valitsimme harmahtavaa isoa lattialaattaa. Molempiin vessoihin valitsimme lattioille tummaa 33x33 lattialaattaa. Olisin halunnut näihin tiloihin suuremman lattialaatan, mutta se ei valitettavasti Design-talolle sopinut (ei noudata hyvää rakennustapaa). Sama ongelma toistui myös kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen lattian osalta. Vain pieniä laattoja sai valita. Valitsimmekin kylpyhuoneen ja saunan lattiaan kiiltävää pientä "mosaiikkilaattaa" ja kodinhoitohuoneeseen täysin mustan 10x10-lattialaatan. Harmittaa tuo kodinhoitohuoneen lattia kovasti, sillä sinne olisin edes tuon 33x33 laatan halunnut. Keittiön, olohuoneen ja eteisen osalta laatat tulivat Italiasta ja se on täysin valkoista kiiltävää 60x60-lattialaattaa. Tuohon olen tyytyväinen, vaikka se onkin varmasti liukas esimerkiksi villasukkien kanssa. Laatat tulivat meille K-raudasta Palokasta: https://www.k-rauta.fi/kaupat/palokka/





Meille tulee Ido:n seinäwc:t. http://www.ido.fi/





Ulkorappaus

Ulkorappaus alkoi meillä heinäkuun lopulla ja ensi viikolla pitäisi alkuviikosta olla sen osalta valmista. Urakoitsijana toimii Keski-Suomen Tasoite Oy. Alkuvaikeuksien jälkeen tuntuu, että projekti etenee heillä hyvää vauhtia ja tekijät ovat rautaisia ammattilaisia. Ulkorappauksen sävyksi tulee meille tosiaan tuo 619X.








1700-luvun aitan kunnostaminen

Säästimme purkamisen yhteydessä 1700-luvun aittarakennuksen, joka on toiminut silloin puuliiterinä. Aitta on hyvässä kunnossa muuten, mutta katon uusiminen tulee kysymykseen, silloin kun huopaa on laitettu 5 kerrosta ja osittain suojattu myös pressulla. Haluamme säilyttää tämän hyvänä ja osana pihaamme (tosin olisin halunnut sen joen rantaan).

Revimme kaikki 4-5 huopakerrosta pois huopanauloineen ja vaihdoimme muutaman kostean laudan katosta. Asensimme uuden mustan huovan paikoilleen ja maalasimme otsalaudat valkoisiksi. Sisällä pitää tehdä vielä ihmeitä, mutta ajattelin lavoista tehdä sinne ainakin sängyn sekä sisustaa sen muutamilla ylimääräisillä huonekaluilla romanttishenkiseksi, jota omakotitaloon ei puolestaan ole oikeastaan tulossa.











Cameleo/Efektipinnoite/Suomen Betonileimasin/Base/F497/Tikkurila/Paperi/Harmaa seinämaali/1946/Tasoitus ja Maalaus Viillos Oy/Rapattu katto/Ilman kattolistoja/Kääpiövuorimänty/Kääpiösinikataja/Musta kuorikate/Cello/Kiveys/Suojapeite/Remonttikolmikko/60x60 kiiltävä laatta/ Ainoakoti/Ainoa-koti/Designtalo/Design-talo/Pohjolan Design-talo Oy/Mosaiikki/Shampoohylly/Ulkorappaus/Valkoinen ulkorappaus/Julkisivurappaus/Aquapanel/Keski-Suomen Tasoite Oy/Bitumi/Hirsiaitta/Kunnostaminen/1700-luvun aitta/ Jyväskylä/ Ruoke





SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig