Unelmaa rakentamassa.

tiistai 18. lokakuuta 2016

Postilaatikkoteline ja jätekatos

Valkoista

Halusin postilaatikkotelineestä hieman erilaisen, mutta kuitenkin valkoisen. Suunnittelin mallin ja mieheni toteutti sen melkein suunnitelmani mukaisesti. Itse sitten maalasin sen Tikkurilan Vinhalla ja sävyllä 619 X, jota meillä muuallakin on. 

Täysin valmis se ei vielä ole sillä siitä puuttuu valkoinen, kantikas metalliruukku, jonka kiinnitän mustilla muovisilla kiristysnauhoilla noihin säleikkörimoihin kiinni. Lähinnä se on kiva kesällä, jolloin siihen voi istuttaa jotakin pirteää vihreää.

Ostin mahdollisimman yksinkertaisen metallisen postilaatikon ja tietysti valkoisena. Sain tuolloin myös idean siitä, että kiinnitän talonumeron sekä nimemme isolla tuohon postilaatikkoon magneetilla. Suunnittelin magneetin ja olen siihen kyllä erittäin tyytyväinen.

Postilaki velvoittaa olemaan yhteydessä postiin, mikäli selkeää postilaatikkoryhmää ole lähettyvillä: "Postilaki edellyttää, että Posti määrittää postilaatikoiden paikat." Postin sivuilta ja asiakaspalvelusta saimme selville, että omalle postilaatikolle asemakaava-alueella saa matkaa olla maksimissaan 50 metriä. Saimme tämän vuoksi rakentaa oman telineen, sillä naapurin telineeseen olisi ollut matkaa yli 50 metriä.


"Viestintäviraston määräyksen mukaisesti matka kiinteistön ajo- tai kulkuliittymästä tontin ulkopuolelle sijoitetulle postilaatikolle on taajamassa enintään noin 50 metriä yhteen suuntaan mitattuna."






Jätekatoksen suunnittelimme yhdessä mieheni ja isäni kanssa ja sehän on malliltaan hyvin perinteinen. Se noudattaa värimaailmaltaan samoja värejä kuin autotalli-katos-varasto-rakennus sekä peräkärrykatoksemme.

Teimme perustuksen harkoista ja tukipuiden pintaan asensimme Siparilan panelit. Kattona toimii tiilikate. Yksinkertaistettuna näin. Maalasin Tikkurilan Vinhaa käyttäen tuon rakennelmamme ja olemme siihen tyytyväisiä. 

Jyväskylän alueen jätehuoltosopimuksista löytyy lisätietoja tästä. Ruokkeella on lähellä myös Rinki-jätepiste, mikä on erittäin kätevä ja lisätietoja siitä tästä.






Postilaatikkoteline/Valkoinen postilaatikkoteline/Metallinen postilaatikko/ Magneettiteksti/ Jätekatos/Valkoinen jätekatos/ Roskakatos/ Valkoinen roskakatos/Antrasiitti roska-astia/ Villa Amélie/ Designtalo/Design-talo/Pohjolan Desing-talo Oy/ Ainoa-koti/ Ainoakoti/ Jyväskylä/ Ruoke/Mailbox rack/ Brevlåda rack/ Avfall canopy/ Waste canopy

SHARE:

2 kommenttia

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig