Unelmaa rakentamassa.

maanantai 21. lokakuuta 2019

Omakotitalossa on kuluja


Ennen rakennusprojektiin ryhtymistä on syytä aina laskea omat menot ja tulot kuukausi-ja vuositasolla. Tällöin ei tule yllätyksiä sen suhteen, että kuinka paljon omakotitaloon oikeasti menee rahaa myös rakentamisen jälkeen. Ei siis riitä, että saat rakennettua itse talon vaan sen jälkeen pitää olla varautunut menoihin, jotka lisääntyvät. Monestihan itse rakentamisvaiheessa tulee monelle yllätyksenä kaikkien pienien nippeleidenkin korkeat hinnat. Tästä saattaa johtua osittain se, että miksi monilla tuntuu rakentamisprojekti venyvän useisiin vuosiin. Yrityksemme Villa Skandi Oy tarjoaa siksi valmiin kodin, tontin ja pihan, ettei projekti pääse viivästymään moniksi vuosiksi eteenpäin sekä omien kulujen hallinta on helpompaa. Yllättäviä kuluja ei tule ainakaan rakennusvaiheessa. Meidän yritys avaa lisäksi asiakkaille kaikki mieleemme tulevat kulut asumiseen liittyen ja pyrimme tukemaan omakotitaloasumiseen siirtyvää jo alusta asti hyvin. Tästä tulikin mieleeni avata mahdollisia kuluja myös blogiini. Uuteen omakotitaloon ja siinä asumiseen liittyy mm. seuraavia kuluja kuukausittain ja vuosittain ainakin Jyväskylässä:

Hulevesimaksu
  • Jyväskylän kaupunki otti tämän käyttöön vuonna 2018 ja se on 50 euroa/vuosi.
Vesimaksut kulutus-ja perusmaksuineen
  •  Meillä 3 kuukauden vesimaksut ovat noin 150 euroa. Tästä suurin osa on kuukausittaisia perusmaksuja.
Jätemaksut
  •  Jätemaksujen hinnat nousivat vuodelle 2019 ja se on meillä 24,25 euroa/3 kk.
Sähkölaskut
  • Meillä on maalämpö. Kesällä sähkölasku on kulutuksen osalta 15 euroa ja talvella 60 euroa. Tähän päälle tulee tietysti se kallein osuus eli sähkön siirtomaksut ja kesällä laskutus on sen mukaan tulon myötä noin 70 euroa ja talvella 200 euroa.
Nuohouslasku
  • Mikäli omakotitalossa on takka, tulee nuohooja tilata kerran vuodessa. Minimiveloitus on 50 euroa, joten tämä kulu meille on tästä nuohoojasta aina syntynyt, vaikka työhän menee se 10 minuuttia ja naapureiden kanssa tilaamme saman nuohoojan aina samalle päivälle.
Kiinteistövero
  • Pääset tutustumaan siihen verottajan sivuilta.
  • Sen suuruuteen vaikuttaa mm. tontin koko, rakennuksen/rakennusten koko, rakennuksen ikä, rakennuksen sijainti. 
  • Meillä kiinteistövero on n. 1177 euroa/vuodessa (rakennus valmistunut 10/2016, pinta-alaa hieman alle 300 neliötä, sisältää autotallin ja ulkosaunan, tontti n. 5300 neliötä, sijainti Jyväskylä)
Muita huomioon otettavia kuluja ovat vielä mm:
  • Laajakaista/Elisa-viihde 
  • Asuntolaina
  • Vakuutukset (koti, henki, matka, sairaus, lapsi)
  • Autovakuutukset ja -verot, bensa, diesel tai sähkö
  • Kännykkäliittymät
  • Ruokaostokset
  • Harrastukset
  • Vaateostokset ja muut ylimääräiset ostokset
  • Mahdolliset lääkekulut ja lääkärikäynnit
  • Eläimiin liittyvät kulut

Omakotitalon kuluja/ Omien kulujen ja menojen laskeminen/ Meno-tulolaskelma/ Unelmaa rakentamassa/ Villa Amélie/ Lupiinit/ Harvia/ Harvian ulkosauna/ Drop-pool/ Drop/ Drop-allas/ UPM/ UPM Prof deck/ Yönmusta komposiitti/ Kivitalo/ Puutalo/ Valkoinen rappaus/ Valkoinen rapattu talo/ Valkoinen kivitalo/ Iso piha/ Meidän piha/ Oma piha/ Pionit/ Pihakiveys/ HB Betoni/ Musta pihakiveys/ Itse tehty/ 1700-luvun aitta/ Leikkipaikka/ Lasten leikkipaikka/ Joen ranta/ Oma joki/ Ylätasanne/ Omassa pihassa on monta tasoa/ Autotalli/ Siparila/ Postilaatikkoteline/ Jätekatos/ Pihan suunnittelua/ Valmis piha/ Havut/ Havuja/ Terassilasitus/ Juhannuskoivu/ Tapio Anttila/ ROUND/ Round-tuoli/ Kartell/ Valkoiset kukkaistutukset/ Valkoiset isot ruukut/ Tummat isot ruukut/ Eri perspektiivit/ Pyöräkatos/ Peräkärrykatos/ Selfmade/ Finish Design/ Our home/ Our Style/ Bloghome/ Instahome/ Istutuslaatikot/ Mustat istutuslaatikot/ Marjapensaat/ Mustikka/ Mansikka/ Karviainen/ Mustaherukka/ Punaherukka/ Skandinaavinen/ Interior/  Scandinavian home/Inspiroiva koti/ Nordichome/ Decoration/ Oma koti/ My home/ Nordiskahem/ Nordiskehjem/Fina hem/ Mynordichome/ Mynordicroom/ Interior for you/ Modern/ Minimalistic/ Ainoa-koti/ Ainoa/ Designtalo/ Pohjolan Design-talo Oy/ Jyväskylä/ Ruoke/ Podeta Oy/ Den Finland Oy/ Designtalo/ Design-talo/ Design-Talo DTG /Oma piha/ Oma puutarha/ Valkoinen talo/ White house/ Vit hem/ Iso piha/ Iso piha 5200 neliötä/ Villa Skandi/ Villa Skandi Oy/ Villa Kauno/ Villa Sulo/ Muuttovalmiskoti/ Oma tontti/ Muuttovalmispiha / Muuttovalmisomakotitalo/ Muuttovalmisparitalo




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig