Unelmaa rakentamassa.

tiistai 28. marraskuuta 2017

Pihakivet - HB -


Vertailimme jo vuotta aikaisemmin pihakivitoimittajia; pyysimme isoista määristä tarjouksia ja useista eri malleista. Tarvitsimme reunakiviä, pihalaattoja ja porraskiviä. Värinä kiville oli alusta asti musta. Tosin kivimaailmassa, musta ei oikeastaan ole mielestäni musta vaan ennemmin tummanharmaa.

Päädyimme lopulta HB-betoniin, sillä tarjoushinta oli esimerkiksi Bendersiin, Lakkakiveen ja Rudukseen verrattuna 30 % edullisempi. Myöskin rahtikulut olivat huomattavasti pienemmät;johtuen tosin HB-betonin paikallisuudesta. HB-betonin laskutus onnistui parhaiten K-rauta Tourutornin kautta. Vaikka 2 lavallista pihakiviä saapui rikkoutuneina, HB-betoni hoiti homman kotiin ja asioiden hoito sujui heidän kanssaan koko ajan erittäin hyvin, myös kesäaikana! Suosittelen HB-betonia suuresti. Ja jos jotain kiviä tarvitsee sitten pieniä määriä lisää niin peräkärryllä on kätevä hakea heidän noutopihaltaan tuotteita.

Meillä on myös Bendersin tuotteita kotona ja ne ovat laadukkaita ja tyylikkäitä, mutta tarjoushinta oli tosiaan kesällä 5000 euroa HB-betonia lopulta kalliimpi. Mutta hyviä tuotteita on myös Bendersillä ja mukavia myyjiä.

Tänä kesänä tuli erilaisia pihakiviä asennettua 13 lavallista ja ensi vuonna sitten etupihalle tulisi asentaa pihakivet 340 neliön osalta. Tätä emme mitenkään ehtineet enää tekemään tänä kesänä, mutta ihanaa, että tuonkin saa sitten ensi kesänä kuntoon.

Suunnittelin istutukset, kiveykset, terassit, leikkipaikat itse ja hieman hankalaahan se oli, sillä pihamme on hyvin epätavallisen mallinen ja laaja. Pihassa on myöskin kolme eri tasoa; joen ranta rinteen alla, tasainen osuus ja yläpiha (ylänne). Pihassamme on myös isot kalliot etupihalla. Aloitin suunnittelun kuitenkin hyvissä ajoin jo ennen koko rakennusprojektin alkua ja olen suurimpaan osaan tyytyväinen. Kiva kuitenkin jatkaa toteutusta vielä ensi kesänä.

Kuvat näyttävät ehkä hieman karuilta ilman nurmikkoa. Saimme nurmikon istutettua elo-syyskuun lopulla, joten ensi vuonna näistä saa varmastikin parempia kuvia.









HB/HB-Betoni/ Mustat reunakivet/ 400x400/ Musta betonilaatta/  Mustat pihakivet/ Istutukset/ Havut/ Kontsmide/ Konstmiden pollarivalaisin/Ulkovalaistus/Musta kuorikate/ Sora/ Isot pihalaatat/ Pihasuunnitelma/ Pihan suunnittelu/ Benders/ K-rauta Tourutorni/ Kalliomaisema/ Kallio omassa pihassa/ Joen ranta/ Villa Amélie/ Unelmaa rakentamassa/ Finnish Design/ Skandinaavinen/ Interior/  Scandinavian home/Inspiroiva koti/ Nordichome/ Decoration/ Oma koti/ My home/ Nordiskahem/ Nordiskehjem/Fina hem/ Mynordichome/ Mynordicroom/ Interior for you/ Modern/ Minimalistic/ Ainoa-koti/ Ainoa/ Designtalo/ Pohjolan Design-talo Oy/ Jyväskylä/ Ruoke/ Reunakivien asennus/ Leikkipaikka/ Pihakivien asettelu / Kukkaistutusten suunnittelu/ Havuja, soraa ja pihakiviä



SHARE:

2 kommenttia

  1. Siistin näköinen piha. Meilläkin alkaa tuo pihan laitto nyt lähiaikoina. Pihakivet pitäisi tilata, niitä meillä ei ole. Itse olen kovin innoissani tästä projektista, ja on mukavaa kun blogeista saa myös inspiraatiota. Pihakivet ehdottomasti pitäisi saada asennettuna meille. Itsellä ei taidot siihen riitä. https://www.toikankivi.fi/kivityot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, on ne kyllä kivannäköiset sekä lisäksi käytännölliset. Pihassa voi ihanasti olla vaikka paljain varpain. Toivottavasti löydätte pihakivien asennukseen hyvän firman ja kaikki menee teillä parhain päin :)

      Poista

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig