Unelmaa rakentamassa.

Suunnittelu

Puutarhan suunnitteluohjelma

Laadin puutarhasuunnitelman jo syksyllä 2015 ennen rakennuslupahakemusta. Piirsin sen itse hienosti puuväreillä ja Jani teki siitä ns. koneellisen version rakennusluvan mukaan. Nyt löysin kuitenkin ilmaisen puutarhan suunnitteluohjelman ja, koska maatöiden myötä tontille ilmestyi ihania kallioita ja isoja kiviä, teen muutamia muutoksia omiin suunnitelmiini. Muutokset onnistuu mukavasti tällä työkalulla ja tuleehan siitä hieman tyylikkäämpikin kuin itse väritettystä.

Ohjelma löytyy täältä: Suunnitteluohjelma

Sisustussuunnitteluohjelma

Löysin ihanan ilmaisen sisustussuunnitteluohjelman nimeltään PlanOplan. Siellä saa kolme huonetta suunnitella maksuttomasti, mutta minä loin nuo huoneet niin sanotusti niin, että jaoin meidän kodin pohjan kolmeen eri osioon ja täten saan ilmaiseksi 2D:nä ja 3D:nä suunnitella huonekalujen paikkoja uuteen kotiin etukäteen. Tämä helpottaa myös tulevien ostosten tekemistä: mitä vanhoista huonekaluista säästetään ja mitä uusia hankitaan. Lisäksi materiaaleja, kuten tapetteja ja lattiamateriaaleja saa hahmoteltua ainakin värimaailmoiltaan mukavasti. Aivan mahtava ohjelma ja onpas ihanaa tuo suunnittelutyö.

Ohjelma löytyy osoitteesta: http://planoplan.com/fi/

Suunnittele etukäteen: Pääset paljon helpommalla

Suunnittelun merkitystä ja tärkeyttä ei voi korostaa liikaa omakotitaloprojektissa. Tärkeää on aloittaa oman kodin suunnittelu jo mieluiten puoli vuotta tai jopa vuotta ennen rakennusprojektia, onhan kyseessä ehkä yksi elämän isommista urakoista ja intohimoista. Mieti taloprojektin budjetti jo tässä vaiheessa. Nappaa hyviä ideoita talteen esimerkiksi erilaisista sisustuskuvastoista, mainoslehtisistä (rautakauppojen mainoksissa on kuvattuna eri materiaaleja ja kokonaisuuden hahmottaminen helpottuu usein materiaalien kautta), talotoimittajien kotisivuilta tai asuntomessuilta. Myös valokuvien ottaminen mielenkiintoisista talo- tai huoneratkaisuista sekä materiaaleista ja pihakasveista auttaa oman kodin suunnittelussa. Tässä vaiheessa en vielä keskittyisi talotoimittajan valitsemiseen.

Ohessa muutamia vinkkejä siihen, mitä kannattaa mielestäni ainakin pohtia hyvissä ajoin, sillä mieli saattaa helpostikin muuttua pienen ajan sisällä, pitkällä suunnittelulla saat aikaan pitkäaikaisempia ratkaisuja:

  • Mihin haluan rakentaa unelmien kotini? Mistä voisin etsiä tonttia?
  • Haluanko 1-tasoisen talon vai monikerroksisen?
  • Millainen budjetti on minulle sopiva?
  • Olenko valmis tekemään talon valmistumisen osalta jotakin itse (onko minulle ammattitaitoa) vai otanko talon muuttovalmiina?
  • Haluanko suunnitella talon pohjan ja julkisivun itse, käytänkö arkkitehtia vai valitsenko talotoimittajan mallistosta sopivan ja muokkaan sitä?
  • Kuinka monta makuuhuonetta haluan?
  • Millaiset huoneratkaisut olisivat sopivia meille? Missä kunkin huoneen tulee sijaita?
  • Millaisia värejä haluan kodissa käyttää?


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig