Unelmaa rakentamassa.

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Maatyöt

Kaiken perusta ja terveen kodin salaisuus

Maatyöt alkoivat meillä 11.4.2016. Teimme niiden osalta maaurakoitsijan kanssa (Rikamat) urakkasopimuksen. Näin ei tarvitse pelätä kaikkia tontilla tulevia ylimääräisiä töitä tai yllätyksiä. Ole kuitenkin aina tarkka pohjarakentamisessa ja siinä käytetyn soran/sepelin osalta. Ole extratarkka muun muassa sisätäytön, salaojien ja routaeristyksen kanssa. Luota urakoitsijaan, mutta seuraa kuitenkin heidän tekemistään ja valintojaan. Samalla opit itsekin paljon. Omakotitalon rakentaminen on aivan ihana oppimiskokemus, joka jokaisen tulisi kokea. 

Me toimitimme kaupungille pihasuunnitelman jo rakennuslupavaiheessa. Halusin miettiä pihan jo hyvissä ajoin valmiiksi puutarhan kiviä ja kasveja myöten. Suosittelen, että viimeistään ennen maatöiden alkua, olisi ainakin jonkinlainen pihasuunnitelma tehtynä. Jos itsellä ei inspiraation kukka kuki puutarhan tai pihan suunnittelun suhteen, on olemassa paljon päteviä, alaan erikoistuneita suunnittelijoita. Jyväskylän seudulla suosittelen Mukula Puutarhoja, ohessa linkki heidän sivuilleen:  http://www.mukulapuutarhat.fi/


 -Omakotitalon rakentaminen on aivan ihana 
oppimiskokemus, joka jokaisen tulisi kokea. -


Meillä on nyt maatyöt siinä vaiheessa, että maanantaina pääsee talopakettitoimittaja asentamaan elementit paikoilleen. Hahmottuu tuleva kotikin kummasti. Nyt perustusta katsoessa, tuntuu tuo tuleva koti pieneltä, vaikkei se sitä varmasti olekaan (167m2). Moni tuttu on sanonutkin, että tuo perustusvaihe ei anna todellista kuvaa talon koosta ja jatkossa lopullinen talo tuntuu isommalta. 













Maatyöt/Maansiirto/Rikamat/Sisätäyttö/Salaojat/Maansiirto Rikamat Oy/ Betoniperustus/ 200 neliön omakotitalo/ Yksitasoinen omakotitalo/ Perustukset näyttää suunnitelmia pienemmiltä/ Miksi perustus näyttää niin pieneltä?/ Tasainen tontti/ Salaojasora/ Ammattimiehet/ Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke
SHARE:

1 kommentti

  1. Hienoa että maansiirto ja muutkin työt edistyivät hyvällä mallilla. Olisi tarkoitus myös auttaa hieman ystävääni etsimään joku, joka tekisi heille maansiirron. Heillä alkaa keväällä nimittäin rakentaminen. Aikovat paljon tehdä itse, mutta nämä maatyöt ovat toki oma haasteensa.

    VastaaPoista

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig