Unelmaa rakentamassa.

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Energia-asioita: Miten voin hyödyntää energiatodistusta?


Energiatodistus tarvitaan aina mm. asuntoa myytäessä tai vuokrattaessa. Moni kokee sen välttämättömäksi pahaksi, monilla se jää hankkimatta edelleen kokonaan. Sen lisäksi, että sen hankkiminen on välttämätöntä lain kannalta niin sitä voi hyödyntää myös muuten. Energiatodistuksen laatija listaa jokaiselle rakennukselle toimenpide-ehdotuksia, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Toimenpide-ehdotusten kautta voit pienentää tietysti energiankulutustasi eli sähkölaskuasi sekä samalla nostaa laskennallista E-lukua asteittain paremmaksi. Alla esimerkkejä:

1) Maalämpö: Sen hankkiminen maksaa itsensä takaisin 8-10 vuodessa kohteissa, joissa nyt on käytössään esimerkiksi sähkö-, kauko- tai öljylämmitys. Se on toki myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto moneen muuhun lämmitysmuotoon verrattuna

2) Lämmöntalteenotto: Jos sinulla on kohde, joka on yli 15 vuotta vanha ja yhtä vanhat laitteet tai jossa on koneellinen tulo-tai poistojärjestelmä, kannattaa miettiä tätä vaihtoehtoa ja laitteiden uusimista.

3) Ilmalämpöpumppu: Säästää energiaa suorissa sähkölämmityskohteissa.

4) Yläpohjan eritys: Yläpohjaa kannattaa lisäeristää, mikäli villaa (tai muuta eristettä) on siellä 300 mm tai vähemmän.

5) Ikkunoiden vaihto: Uudet energiatehokkaat ikkunat ovat paljon vanhoja kaksilasisia ikkunoita parempia.

6) Rakenteiden tiivistäminen: Taloa ei kannata tehdä liian tiiviiksi, mutta esimerkiksi pientaloissa, jotka on tehty suoraan maanvaraisen laatan päälle, kannattaa tiivistää rakenteita. Rakenteissa on monesti rakoja/reikiä, joista pääsee sisäilmaan epäpuhtauksia

Muita ajankohtaisia energia-asioita löytyy mieheni ja minun toiminimen (e-Seijes) kotisivuilta tästä linkistä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig