Unelmaa rakentamassa.

torstai 10. joulukuuta 2015

Lausumapyyntö

Taisi käydä köpö naapurille.

Saimme eilen Jyväskylän kaupunfilta lausumapyynnön, sillä puron toisella puolella olleva naapuri oli tehnyt selvityspyynnön kirjallisena kaupungille rakennuslupaamme liittyen. Tai siis eihän tuo selvityspyyntö liittynyt meidän rakennusprojektiin tai -lupaan mitenkään.

Selvityspyynnössä naapuri kertoo, että edellinen tontin omistaja eli emme me, oli kaatanut tontiltaan puita ja nyt hän kokee, että tästä koituu hänelle melu-ja maisemahaittaa. Hän vaatii meitä nyt istuttamaan tontillemme puita näkö-ja meluesteeksi tai rakentamaan tontillemme meluvallin. Miksi tämä tulisi meidän tontille rakentaa?! Kyseinen herra on itse kuitenkin kaatanut kaikki puut omalta tontiltaan, mutta meidän tulisi nyt kasvattaa puita meidän tontille, jotta hänellä olisi parempi mieli. Kaikkea sitä onkin.

Teimme eilen kaupungille vastineen ja kaupunki pitää kyseistä naapurin selvitystä täysin perusteettomana, kuten se onkin. Kaupungin ihana virkailija soittikin meille tänä aamuna ja kertoi, että tulemme huomenna saamaan rakennusluvan todennäköisesti ja kyseinen selvityspyyntö todetaan aiheettomaksi myös kaupungin asianajajan toimesta. Ihme kumma, vielä ei ole stressannut missään vaiheessa.

Tulen kuitenkin pyytämään kaupungilta kirjallisen aineiston siitä, että kyseinen selvityspyyntö on viivästyttänyt rakennusluvan saamista ja täten viivästyttänyt meidän purku-urakkaa vanhojen talojen osalta. Tämän vuoksi meille saattaa tulla lisäkustannuksia purusta 1500-2000 euroa. Tulen laatimaan asiasta vahingonkorvausvaateen, mahdollisesti haastehakemuksenkin, jos naapuri ei suostu tai ymmärrä vaadetta.

Melkein voisi tämän osalta kuitenkin sanoa, loppu hyvin kaikki hyvin :)


Lausumapyyntö/Rakennuslupahakemus/Rakennuslupa/Selvityspyyntö/Vastine/ Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke




SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi ei. Meillä on myös vähän "ongelmaa" naapurin kanssa, mutta onneksi ei valituksia ole lähtenyt mihinkään suuntaan. Toivottavasti naapuri ei heittäydy kovin hankalaksi.

    VastaaPoista
  2. Voi ei, toivotaan teille parasta ja, että ei tosiaan valituksia tulisi :) Onnea projektillenne myös (:

    VastaaPoista

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig