Unelmaa rakentamassa.

maanantai 7. joulukuuta 2015

Rakennuslupa viivästyy

Surprise, Surprise

Juups, eli meidän rakennuslupa ja purku-urakka viivästyy, sillä yksi naapureistamme vastustaa rakennuslupahankettamme. Syynä tähän on edellisen tontin omistajan kanssa kesken oleva puukiista. Edellinen tontin omistaja on kaatanut suullisella luvalla ison kuusen sähkölinjojen vierestä tämän naapurin tontille ja hänen tontiltaan on kaatunut kaksi puuta. Nyt tämä naapuri on suuttunut siitä, että nuo 2 puuta on kaadettu ja ihmettelee, miksi muutenkaan pitää kaikki puut kaataa, nehän ovat näkösuojana. Kuitenkin on itse kaatanut omalta tontiltaan puita. Miksi ihmeessä meidän tontilla pitäisi kasvaa isoja kuusia sen takia, että naapuri haluaa siitä näköesteen?! On tuossa sellainen vielä, että puut oli kaadettu ilman kaupungin lupaa edellisen tontin omistajan toimesta, kun alueella oli rakennuskielto, tämä on virhe, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että sähkölaitos vaati puiden kaatoa sähkölinjojen alta ja puut olisi kuitenkin kaadettu meidän toimesta rakennusluvan yhteydessä.

Tämä kiista ei liity mitenkään meidän projektiin, mutta tämä fiksi naapuri vastustaa silti tätä meidän projektia. Nyt olemme joutuneet tämän vuoksi jo kuukaudella siirtämään purku-urakkaa eli vanhojen rakennusten purkaminen viivästyy, jonka kilpailutimme ja saimme siitä hinnaksi 5920 euroa (sis.alv). Tämä hinta saattaa nousta, koska purku siirtyy ensi vuoden puolelle ja hakettamo nostaa hintojaan. Tulen tekemään vahingonkorvausvaateen ja hakemaan yksipuolista tuomiota naapuria vastaan, mikäli hinta nousee, koska hän on toimellaan aiheettomasti viivästyttänyt meidän rakennus-urakkaa.


Jyväskylän kaupungin virkailija on ollut kyllä kuitenkin kaikesta huolimatta aivan ihana. Hän on katsonut kaikki rakennuslupaan liittyvät asiakirjat jo valmiiksi niin, että kun tuon naapurin kaupungin hänelle antama 2 viikon kirjallinen selvitysaika päättyy (ja jos hän ei anna perusteluja kaupungille kirjallisena, toivotaan, koska muuten kaupunki joutuu asianajajan kanssa katsomaan tämän läpi, oli vastustus miten typerä tahansa) saadaan rakennuslupa muutaman päivän sisällä heiltä. Toki rakennusluvan tultua meille, on siinä kuitenkin 2 viikon valitusaika taas, joten emme pääse purkuhommiin, kun aikaisintaan 31.12.2015. 


Täytyypä kirjoitella myöhemmin tuosta, mitä rakennuslupahakemukseen tulee olla mukana. Toivottavasti muilla on hieman mukavampia ja fiksumpia naapureita :)


Rakennuslupa/Rakennuslupahakemus/Purkaminen/Purku-urakka/Koti/Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig