Unelmaa rakentamassa.

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Rivakasti eteenpäin

Elementit

Elementtien pystytyksen jälkeen on talo saanut pikaisesti oman muotonsa ja kuukaudessa on ehtinyt tapahtua vaikka mitä projektin etenemisen suhteen. Olemme yli kuukauden etuajassa aikataulusta, mikä on aina mukava asia. Toinen mukava asia on ollut se, että timpurit ovat olleet mahtavia. Suosittelen ehdottomasti kaikille, vaikka sisustusvalmiina ottavillekin oheista porukkaa: K-S Runkotimpurit. Talohan tulee meille Design-talolta, mutta he ovat ulkoistaneet kaikki työvaiheet pienemmille yrityksille ja samalla jakavat omaa vastuutaan taloon liittyvissä takuuasioissa (tämä ei meillä ollut tiedossa alunperin). Design-talon kanssa on ollut lukuisia ongelmia muutoshintojen suhteen, mutta ajattelin niistä koota pientä listaa ja tehdä oman postauksen myöhemmin. Jos joku muu osaisi sitä kautta varautua niihin sitten paremmin.

Tosiaan sisäseinät on jo levytetty ja seuraavana työvaiheena onkin seinien tasoitus ja maalaus. Talon pitäisi olla valmis syyskuun lopussa, mutta tilanne näyttää paremmalta kuin hyvältä aikataulun suhteen. Saamme sopivasti vuokrattua tuon yksiömmekin jollekin mukavalla opiskelijalle ennen opiskelujen alkamista.

Ajattelin nyt laittaa tähän hieman kuvia talosta ja sen etenemisestä ja seuraavassa postauksessa laadin aikataulustamme jonkinlaisen taulukon toteutus-osioon.
































K-S Runkotimpurit/ Runkotimpurit/Lattialämmityksen asennus/Kiviseinien teko/Sisäseinien levytys/ Muuttovalmis omakotitalo/ Muuttovalmis/ Kuinka paljon olet valmis itse tekemään?/Muutoshinnat/ Muuttovalmis omakotitalo, sellaista ei olekaan/
LVI/ Levytys/Tasoitus/Maalaus/Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke

SHARE:

3 kommenttia

  1. Design-talo (Jyväskylän toimipiste) on ainakin meille kehunut, että niillä on vakio työporukat firman alla ja teille tulee kuitenkin muilta alihankkijoilta työt? Täällä kiinnostaisi kovasti muutostyöt ja niiden hinnat? Talon rakentaminen ajankohtainen, mutta toimittajaa ei ole vielä päätettynä. Design-talo on ollut yksi vahva ehdokas, mutta onko kuitenkaan niin hyvä mitä antavat ymmärtää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips,

      kiitos kommentistasi.

      Jos Desing-talo tuntuu hyvältä, suosittelen ehdottomasti valitsemaan Ainoa-kodin kautta paketin Toni Varoselta K-raudasta. Syy se, että Ainoa-koti on Design-talo, mutta Ainoa-kodissa on se etu, että sisustusvaihtoehdot ovat paljon laajemmat, sillä Design-talolla valittavananne on vain pieni lehtinen materiaaleja (muutoshintoja ei ole missään esillä tässäkään), kun Ainoan kautta teillä on käytössänne koko K-raudan materiaalit ja saatte niistä alennukset. Desingtalo ei suostu asentamaan muita materiaaleja kuin omassa lehtisessään mainittuja. Ainoa-kodin ja Desing-talon välinen sopimus kuitenkin takaa sen, että K-raudasta ostetut Ainoa-kotiin tulevat materiaalit Desing-talo suostuu asentamaan.

      Olen itse todella tarkka noista, kun monesta muustakin asiasta ja jo tarjouksia pyydettäessä ja kauppasopimusta tehdessä koitimme ottaa kaikki huomioon. Kuitenkin JOs haluatte tehdä muutoksia, ovat ne Desing-talon kautta kalliita ja suosittelen ehdottomasti liittämään kauppasopimuksen mukaan liitteen, mitä vaaditte (me esimerkiksi vaadimme laatoitustyöltä priimaa). Nyt jälkikäteen olisi ollut hyvä myös laittaa paljon muita asioita myös kauppasopimuksen liitteeseen mukaan, koska lisämaksuja meinaa tulla sellaisistakin asioista, jotka kauppasopimuksessa on jo mukana.

      Taida yrittää tänään tehdä tuota listaa noista muutosväännöistä. Ainoa-kodin myyjä (K-raudasta, palokka) on kuitenkin ollut erittäin hyvin meidän tukena ja pitänyt puolia Desing-talon suuntaan. Yksi suurin tyytyväisyyden aihe on ollut tuo Ainoa-kodin valitseminen Design-talon sijaan suoraan, juuri noiden sisustusvalintojen, riitatilanteiden ja ihanan myyjän suhteen.

      Poista
    2. Se unohtui vielä mainita tosiaan, että Design-talo sanoo heitä omiksi miehikseen ja onhan heillä suurimmalla osalla Design-talon työvaatteet päällä, mutta jokaisella työvaiheen työporukalla on erikseen kuitenkin oma yritys, joka laskuttaa työstä Design-taloa. Onhan siellä yksi työpäällikkö, joka valvoo kaikkea, mutta hänen toiminta meidän projektin kohdalla on ollut kuitenkin pettymys. Onneksi nämä eri urakoitsija ovat olleet kohdallamme kuitenkin loistavia. Työn jälki erinomaista! Ja olen näissä todella tarkka :)

      Poista

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig