Unelmaa rakentamassa.

perjantai 12. elokuuta 2016

Tärkeitä työvaiheita


Kylpyhuone & sauna


Saunan ja kylpyhuoneen katto- ja saunapanelien asennus lähti rivakasti käyntiin ja työvaihe valmistui jo kesäkuussa hyvissä ajoin. Nyt on ollut kuitenkin hieman ongelmia paneleiden turvottua kosteilla ilmoilla. Ne on timpurin mukaan asennettu Siparilan ohjeiden mukaisesti hyvin tiiviisti ja syy paneleiden lainehtimiseen on vielä epäselvä. Siparila selvittää asiaa ja toivottavasti tuo saadaan kuntoon, sillä paneeleiden hinta on 4-kertainen normaaliin saunapaneeliin verrattuna (esimerkiksi normaali haapapaneeli). Olen kyllä erittäin tyytyväinen paneelin ulkonäköön. Se on ihanan vaalea. 


Halusin alunperin saunaan leveät lankkulauteet mahdollisimman vaaleana haapana ja mahdollisesti ihan valkoisina (myös katto-ja seinäpanelit valkoisina), mutta näitä oli Desing-talon kautta mahdotonta saada ja toteuttaa (Lumisaunojen kanssa lähinnä http://www.lumisaunat.fi/ (heillä näyttäisi olevan nyt uusitut kotisivut)). Onneksi kuitenkin K-raudan valikoimasta löytyi tätä Siparilan vaaleaa haapapaneelia seinä-ja kattopaneeleiksi, vaikka leveys ei ihan vastaakaan toivomaani. Toivotaan lauteiden vastaavan myös ainakin lähelle haluamaani toteutusta ja mallia.




Otsalautojen, terassikattojen ja pilareiden maalaus


Otsalautojen maalaus kuuluu myös muuttovalmiissa talossa tilaajan omalle vastuulle ja suosittelen ehdottomasti vuokraamaan nosturin avuksi, jotta maalaaminen sujuu ripeästi. Maalauskokemuksesta ei tässäkään työvaiheessa ole haittaa, mutta tämä on kohde, jossa aloittelijakin voi oppia.

Voi olla, että jos kohteen työpäällikkö informoi aikatauluista mallikkaasti, niin asiakas pääsee timpureiden telineiltä myös kätevästi maalaamaan nuo otsalaudat sekä muut tarvittavat maalauskohteet.

Otsalautojen maalaamiseen kannattaa hankkia:

  • Kunnon merkkipensseleitä sekä leveitä että kapeita (puupintoja on monesti useita erilaisia)
  • Kunnon maali (esimerkiksi Tikkurilan Vinha)
  • Nosturi (löysimme omamme täältä ja homma toimi hienosti: http://www.vuokramylly.fi/

Valitsimme saman maalisävyn talon rappaukselle, otsalaudoille ja autotalliin (619 X). 




Autotallin maalaus


Autotalli maalattiin Tikkurilan Vinhalla, sävy 619X. Tuo siparilan paneeli osoittautui melko haasteelliseksi kohteeksi, vaikka kokemusta maalauksesta itseltä löytyykin. Sileässä paneelissa tahtoo näkyä kaikki pensselinjäljet, joten vaikka paneeli olikin pohjamaalattu, ei yksi kerros maalia riittänyt tekemään tuloksesta toivotunlaista. Tämän vuoksi maalasinkin autotallin kauttaaltaan kahteen kertaan. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen tuohon valkoiseen sävyyn, joka viettää hieman harmaaseen.














Autotallin peräkärrykatos


Päätimme rakentaa vielä peräkärrylle autotallin varasto-osion taakse jatkoa varten katoksen. Samalla sinne saa taloprojektista ylimääräiseksi jäänyttä pitkää puutavaraa talteen. Teimme siihen harkkoperustuksen, mikä ei ole se kaiken tukevin ratkaisu, mutta pienen kuorman vuoksi soveltuu kyseiseen kohteeseen. Naapuria ajatellen, myös tästä seinustasta tuli nyt hieman kivemman näköinen vaikka terijoensalavat mukavasti tuota sivua jo reunustikin valmiiksi. Lisäksi laatoitimme alueen ja muista katoistamme poiketen päätimme asentaa tähän mustan peltikaton.



 







Kylpyhuone/Sauna/Pesuhuone/Laatoitus/Paneelit/Panelit/Siparila/Haapapaneli/Haapapaneeli/Vaalea sauna/Vaalea puu/Leveät lauteet/Vaaleat lauteet/Lumisauna/Lankkulauteet/Otsalaudat/Valkoinen maali/Nosturi/Vuokramylly/619 X/ Vinha/Tikkurila/Peräkärrylle katos/Peräkärrykatos/Säilytystilaa/Säleikkörima/Pulpettikatto/ Peltikatto/ Tiilikatto/ Lisäosa/ Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke
SHARE:

3 kommenttia

  1. Kuinkas tallin budjetti piti? Tuliko hyvä. Millainen lämmitys tallissa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      kiitos viestistäsi.

      Budjetti ei pitänyt. Saimme sen laatimiseen viitteitä talomyyjältä, mutta tosiaan kustannukset tallin osalta kaksinkertaistuivat budjetoidusta 20000 eurosta. Olisi pitänyt olla itsellä parempi tietämys asioiden osalta ennen autotalliprojektin aloittamista, mutta olemme nyt viisaampia. Autalli tuli kokonaisuudessaan kustantamaan meille noin 41000 euroa. Tuossa summassa on mukana myös autotallin sisähyllyt, kattolamput yms. aivan kaikki siis. Voi sanoa, että täysin pieleen tuli budjetoitua tuo kokonaisuus siis.

      Lämmitysmuotona tallin osalta on sähkölämmitys. Meillä on autotallin puolella yksi patteri ja varaston puolella toinen. Ohessa vielä linkki noihin hankittuihin pattereihin.

      https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/s%C3%A4hk%C3%B6l%C3%A4mmitin-ensto-beta-e-1000w

      Olemme talliin kyllä erittäin tyytyväisiä, se vastaa juuri omia tarpeitamme, siellä on paljon säilytystilaa, se on valoisa ja julkisivultaan myös vallan mainio.

      Poista
    2. Ohessa vielä kustannuserottelua:

      Perustus €4 300,00
      Materiaalit €19997,63
      Rakentaminen €6 641,37
      Maatyöt 6396,93
      Nosturi €587,76
      Vakuutukset 294,91
      Sähkömies ja tarvikkeet €1 613,30
      Betonivalu €1171,35

      Poista

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig