Unelmaa rakentamassa.

torstai 15. syyskuuta 2016

Vai, että laadukasta.

Helat/kahvat/lukkopesät, ei näin Design-talo!

Designtalo on koko projektin ajan kertonut noudattavansa hyvää rakennustapaa ja käyttävänsä laadukkaita materiaaleja. Meille esimerkiksi myytiin väliovet laadukkaina massiivipuuovina ja sitä ne toki ovatkin. He kertoivat, etteivät muiden kilpailijoiden sopimushintaan kuulu massiivipuuovia koskaan valmiina, kuten heillä. Viikonloppuna huomasin kuitenkin laatikollisen halpis-merkki FXA:n ovenkahvoja/heloja/lukkopesiä. Ei herranjestas! He sitten kehtaavat tehdä ihan mitä vaan. Materiaaleista tai valmistajista he eivät kysy asiakkaalta eikä niitä ole sopimukseen koskaan kirjattu, eivätkä he myöskään kysy koskaan mielipidettäsi asioihin vaan sinun itse pitää koko ajan olla valppaana. Olen jopa aiemmin kysynyt näistä heloista jo helmikuussa ja sain vastauksena vain, että ne ovat valkoiset, mitään muuta tietoa en tästä saanut. Toki normaali ihminen, jolle myydään väliovet laadukkaina saattaa kuvitella, että helat ovat tällöin tietysti ainakin Abloyt, vaikka sitä halvempaa mallia, mutta kuitenkin Abloyt. Ei tulisi mieleenkään varmistaa, että "ettehän osta heloja sitten esimerkiksi Biltemasta Designtalo, ettehän!" Asiakaspalvelijalta tulikin naseva kommentti meille päin, joka meni jokseenkin näin: " harmi, ettei tullut teiltä varmistettua, että mikä merkki teille sopii ja mikä ei." No toivottavasti kenellekään Designtalon asiakkaalle ei asenneta välioviin tuota kuraa, sehän se pointti tässä on. Heidän pitäisi olla vastuullisempia ja valita laadukkaita tuotteita jo valmiiksi! Että ottaa pattiin taas tämäkin juttu.

Olen kertonut kantani hyvin selkeästi ja silti he kertovat, että nuo kurahelat asennetaan meille estelyistäni huolimatta eikä Abloyta ole tulossa (hintaeroahan ei siis näillä hirveästi ole, mutta silti Design-talo hoitaa asiakaspalvelun erittäin laadukkaasti taas kerran!). Design-talo ei myönnä virheitään. Nuo FXA:n kahvat ovat erikoisen näköiset, koristeelliset ja ne on täynnä patteja, naarmuja ja maalit ovat jo valmiiksi niistä irronneet paikoittain.

Ohessa taas ote kuluttajasuojalaista, josta Design-talolla ei ole ilmeisesti tietoakaan:

"Tavaran ominaisuudet ja virhe

12 § (5.1.1994/16)

Yleinen virhesäännös

Tavaran on lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun.

Jos muuta ei voida katsoa sovitun, tavaran tulee:

1) soveltua tarkoitukseen, johon sellaisia tavaroita yleensä käytetään;

2) soveltua siihen erityiseen tarkoitukseen, johon tavaraa oli tarkoitus käyttää, jos myyjän on kaupantekohetkellä täytynyt olla selvillä tästä tarkoituksesta eikä hän ole ennen kaupantekoa ilmoittanut ostajalle, että tavara ei mahdollisesti sovellu aiottuun käyttötarkoitukseen; (13.12.2001/1258)

3) olla myyjän siitä antaman kuvauksen mukainen ja vastata ominaisuuksiltaan sitä, mihin myyjä on viitannut esittämällä näytteen tai mallin; (13.12.2001/1258)

4) olla pakattu tavanmukaisella tai muuten sopivalla tavalla, jos pakkaus on tarpeen tavaran säilyttämiseksi tai suojaamiseksi; sekä

5) kestävyydeltään ja muuten vastata sitä, mitä kuluttajalla yleensä on sellaisen tavaran kaupassa perusteltua aihetta olettaa.

Tavaran tulee ominaisuuksiltaan vastata laissa, asetuksessa tai viranomaisen päätöksessä asetettuja vaatimuksia, paitsi jos ostajan tarkoituksena on käyttää tavaraa tarkoitukseen, jossa kyseisellä vaatimuksella ei ole merkitystä.

Jos tavara poikkeaa siitä, mitä 1–3 momentissa säädetään, siinä on virhe. Ostaja ei kuitenkaan saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä. Ostaja ei myöskään saa virheenä vedota seikkaan, joka johtuu hänen toimittamistaan tavaran valmistamiseen käytetyistä tarveaineista, paitsi jos myyjän puolella on menetelty huolimattomasti. (13.12.2001/1258)"


Designtalo/Design-talo/Pohjolan Designtalo/Ainoakoti/Ainoa-koti/FXA/Lukkopesät/Helat/Kahvat/Kuluttajansuojalaki/ Designtalo käyttää fxa/ Jyväskylä/ Ruoke

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig