Unelmaa rakentamassa.

perjantai 2. syyskuuta 2016

Sisustuspuuhia ja maatöitä

Kalusteet

Keittiö-, kodinhoitohuone- ja wc-kalusteet saapuivat meille jo elokuun puolessa välissä. Noiden asennukset ovat hieman viivästyneet, sillä osa kalusteista oli tullessa pahasti vaurioituneita. Novart ja Petra-keittiöt syyttivät meitä siitä, että kalusteisiin oli tullut pahat vesivahingot vesisateessa, mutta kun kannoimme ne sisään olivat vauriot muovien sisäpuolella, joten vauriot eivät missään nimessä ole voineet tulla meiltä vaan tehtaalla/kuljetuksessa, en tiedä. En osaa sanoa vielä, että olenko noihin toimitettuihin kalusteisiin ja jo asennettuihin kalusteisiin tyytyväinen. Ainakin ne oli suojattu mielestäni tehtaalla huonosti sekä lähes jokaisessa kalusteessa oli jos jonkinlaista naarmua, vekkiä tai liimajälkeä. Luulisi, että lähes 20000 euron arvoiset kalusteet olisivat paremmin suojattuina sekä laatu olisi parempaa. Asentaja oli kuitenkin aivan ihana ja oma-aloitteinen, oikea ammattilainen. 

Valitsin kaikki korkeakiiltoisena ja toivon, että ne tosiaan vastaavat mielikuvaani. Tällä hetkellä nuo kalusteet ovat vielä suojamuoveissa, eikä niitä vielä uskalla oikein poistaa, sillä kalusteasennukset ovat kesken. Lisäksi meille tulee mustat kivitasot ja kivitaso saapuikin, mutta väärän paksuisena (kivitaso maksoi lähes 4000 euroa!)! Olimme tilanneet sen 3 cm paksuisena ja se tuli 2 cm paksuisena. Olemme tilanneet ja hakeneetkin jo välitilan mittatilauslasin, joka on tehty tuon 3 cm mukaan. Lisäksi tuo tilaamamme tuote on arvokkaampi. Noh, Ylämaan Graniitin kanssa sain lopulta selvitettyä asian ja toimitusajankin oikealle kivitasolle jo ensi viikon maanantaiksi. Tuntuu, että joka ikisessä toimituksessa tai työvaiheessa on ollut ongelmia ja turhaan saat tontilla käydä töistä ramppaamassa jatkuvasti. Varmasti monella muulla rakentajalla on samat fiilikset.

Kalusteiden osalta kuljetusliike soitti taas 6 minuuttia ennen toimitusta, vaikka jälleen kerran oli sovittu, että soittavat ainakin päivää ennen toimitusta. Olemme molemmat töissä, joten tuo 6 minuutin varoitusaika on meille täysin mahdoton.

Kuljetusliikkeet ovat koko projektin ajan eläneet täysin omaa elämäänsä (Kaukokiito ja Kiitolinja) ja vaikka toimittajat kertovat maksaneensa kuljetusliikkeille siitä palvelusta, että asiakkaalle soitetaan päivää ennen toimitusta ja sovitaan tarkasta toimitusajasta, ei kertaakaan tämä ole toteutunut ainakaan meidän kohdalla. Onkohan samaa ongelmaa mahdollisesti myös muilla? Voisin väittää näin. Meille on tullut toimituksia vielä enemmän kuin muuttovalmiin omakotitalon tai keittiösopimuksen mukaan meille kuuluisi tulla, johtuen useista toimitusvirheistä, ja tämä on aiheuttanut meille, kuten varmasti monelle muullekin rakentajalle päänvaivaa. Osista toimituksista ei ole ilmoitettu lainkaan ja ne on vain jätetty tontille tai soitto tulee 0,5 tuntia ennen toimitusta ja töistä pitäisi päästä heti lähtemään vastaanottomaan niitä. Harmittaa suunnattomasti nuo.

Toivotaan, että kun kalusteet on lopulta ensi viikolla saatu paikalleen keittiö, kodinhoitohuone ja vessat vastaavat haluttua lopputulosta, helposti siihen ei koskaan kuitenkaan päästä ja tuntuu, että asiakas on vaativa ja hankala jos vaatii sitä, mitä on tilannut eikä hyväksy virheitä. 


-Tuntuu, että hyvä lopputulos vaatii aina asiakkaan oman valvonnan ja työpanoksen-







Maatyöt

Koska meillä on yli 5000 neliön tontti ja haluamme ottaa lähes koko alan käyttöön, on maatöiden osuus suuri kokonaisbudjetista. Kulut ovat myöskin jo ylittäneet budjetoidut menot. Päätimme kuitenkin panostaa maatöihin ja saada pihan kuntoon niin ettei sitä jatkossa enää tarvitse myllätä. Jätämme kuitenkin etupihan pihakiveyksen tekemisen sekä pihan mullituksen ensi kesälle sillä maa painuu maatöiden jälkeen jonkin verran ja emme halua, että pihakivet ovat esimerkiksi lontollaan vaan tehdään se sitten kunnolla alusta loppuun. 

Maatyöt alkoivat eilen rinteen osalta ja se näyttää jo heti paljon paremmalta, alhaalla oleva jokikin/purokin tuli näkyviin. Maatyöt ovat ehdottomasti piristäneet tätä kaoottista viikkoa ja ne ovat sujuneet hyvän maaurakoitsijan ansiosta ilman ongelmia (Rikamat).

Saimme valittua myös kiviainekset pihallemme:
  • Mustaa mikrolouhetta tulee takarinteeseen ja raja-aidan alle 4-5 kasetillista eli 1 kasetti=40 tonnia.
  • Joen rantaan tulee kalliomursketta (joki levenee keväisin ja nuo pitävät maa--ainekset paikallaan), noin 3 kasetillista
  • Kukkapenkkeihin tulee harmaata sepeliä (sitä ei ollut mustana nyt saatavilla sopivasti), 1 kasetillinen

Pihakiviä meille tulee runsaasti, olen laskenut tarkat määrät kuitenkin valmiiksi jo:




Tein myös keväällä alustavan pihasuunnitelman ja tästä se on hieman muuttunut, mutta suunnilleen tämän näköinen se on:





Myös rappaus on saatu talon osalta valmiiksi. Tai noh muutamia pieniä korjauksia kattotiilien osalta on vielä kesken sekä ikkunapellit naarmuttuivat tuon rappauksen vuoksi ja ne vaihdetaan uusiin, sekä muutama kattopelti tarvitsee korjausta, mutta muuten rappaus on tasainen ja väri erittäin hyvä.














Petra-keittiöt/petrakeittiö/Ylämaan Graniitti/Kivitaso/Keittiön asennukset/WC-tilat/ Valkoinen wc/ Muuttovalmis/ Muuttovalmis omakotitalo/ Pihatyöt/ Joen rannan siistiminen/ Mikrolouhe/ Vaalea sora/ Paljon pihakiviä/ Rinteen peittäminen louheella/ Helppohoitoinen rinne/ 5000 neliön tontti/ Yli 5000 neliön tontti/ Valkoinen kivitalo/ Aquapanel/ Valkoinen rappaus/ Isot ikkunat/ Pihasuunnitelma/ Pihan suunnittelu/ Kuljetusliikkeet/Maatyät/Maansiirto/Rikamat/Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat/Mikrolouhe/Pihakivet/Roomalainen ladonta/Valkoinen ulkorappaus/Keski-Suomen Tasoite Oy/Modern/Minimalistic/Designkoti/Desing-talo/Pohjolan Desing-Talo Oy/ Ainoakoti/Ainoa/Ainoa-koti/Jyväskylä/Ruoke

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Villa Amélie. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig